Alapítványunk

A Váci Mihály Általános Iskola Gyermekeiért Alapítvány bemutatása

Iskolánkban, 1994-ben hoztuk létre a Váci Mihály Általános Iskola Gyermekeiért Alapítványt. Az alapító tőkét az iskola dolgozóinak és a szülőknek az adakozásából teremtettük meg. Eleinte több felajánlást kaptunk cégektől, volt tanítványoktól, ma már szinte az adó 1%-nak felajánlása és a sikeres pályázatok nyereménye gyarapítja vagyonunkat. Bár szervezetünk kevés pénzből gazdálkodik, területi kihatása mégis széles körű. Hiszen iskolánkba járnak a Nyíregyháza déli részén lévő tanyák, tanyabokrok tanulói. Az ott élő családoknak szinte csak az iskola jelenti a közösségi kapcsolatot. Gyermekeik tanulmányi, sport és egyéb eredményeinek elismerését,a tanórán kívüli programokban való részvételének anyagi támogatását az alapítványtól várhatják. A tanyabokrok lakosságának jelentős része tirpák ősök leszármazottja. Ebből adódik, hogy jól működő kapcsolatunk van a szlovák kisebbségi önkormányzattal, és a „Bokortanyák Lakosságáért Egyesület”- tel.Az alapítvány alapvető céljai: tanulóink jutalmazása; benevezések versenyekre; tanulmányi kirándulások; az erdei iskola; a Váci hét rendezvényeinek támogatása; a pedagógiai munka segítése.
Az alapítvány kuratóriuma minden évben március elején készíti el a pályázati kiírást, és március végén bírálja el a beérkezett pályázatokat. Vannak osztálylétszámhoz kötött kiírások:
Ezen pénzek elkülönítése után kerül sor a hagyományos tantárgyi házi ill. városi versenyekre; a Váci hét rendezvénysorozatára szánható összeg meghatározására.
Egyik tanévben az erdei iskola, másik évben a nyári napközis tábor szervezői adhatnak be pályázatot tevékenységük támogatására. Végül mindig van lehetőség arra, hogy a tanulók (szülők) egyéni pályázatot nyújthatnak be. Általában az osztályprogramokba való részvétel anyagi támogatásához kérnek segítséget.

Kedves Szülők!
Adójuk 1 százalékának felajánlásával kérjük támogassák iskolánk alapítványát,
a Váci Mihály Általános Iskola Gyermekeiért Alapítványt!
(adószámunk: 18793833-1-15)
Köszönjük! 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.